Over mij

Mijn naam is Joep Kalverdijk en ik ben geboren op 5 juli 1995. Welkom op mijn website. Ik ben fanatiek schaatstalent en werk me het hele jaar uit de naad om in topvorm te verkeren op het moment dat dat moet. 'S zomers trainen wij veel op de skeelers, op de fiets, in het krachthonk en op de atletiekbaan om in de winter te KNALLEN op het ijs!

Ik schaats al sinds de ijsbaan De Westfries in Hoorn er staat. Eerst ging ik zo af en toe met mijn ouders en zusje schaatsen, bekenden van mij schaatsten toen al bij een schaatsclub. Zo ben ik na een aantal jaar ook bij de schaatsclub Solid Aqua gegaan en daar leerde ik al snel erg veel. Ik ben na twee seizoenen ook wedstrijden gaan schaatsen en toen bleek dat ik aardig wat talent had. Ik voetbalde in die tijd nog maar dat werd me te veel en ik besloot me volledig op het schaatsen te gaan richten, met als gevolg een plaats bij Team West-Friesland. Dit was de eerste ploeg waarvoor ik geselecteerd werd in de loop van seizoen 2009/2010.

 

Mijn debuut in Team West-Friesland bracht een soort kettingreactie op gang waarna ik voor het seizoen 2010/2011 geselecteerd werd voor de C-Selectie van Hoorn. In de C-selectie plaatste ik mij voor mijn eerste NK's en behaalde hier verschillende goede klasseringen, met een bronzen medaille op de 100m sprint als kers op de taart. Twee seizoenen die daarop volgde heb ik met de Baanselectie van Hoorn getraind, maar bleven de goede presaties helaas uit.

 

In seizoen 2013-2014 werd ik echter geselecteerd voor Schaatsteam Loon Salarissoftware en onder leiding van Robin Derks en Martin Admiraal voelde ik mij steeds beter. In mijn eerste zomer bij dit team werd gelijk duidelijk waarom ik de afgelopen jaren niet veel grote stappen had gemaakt, het verschil in niveau was enorm en daar moest ik dan ook erg aan wennen. Maar nu ik gewend ben aan tien keer trainen per week en alles volgens een strikte planning af te werken, merk ik dat ik elke zomer sterker word en dat geeft dan weer een goed gevoel voor de winter die volgt. 

De afgelopen winter heeft mij geen windeieren gelegd. Plaatsingen voor belangrijke wedstrijden, podiumplekken op diverse (inter)nationale wedstrijden, PR's en zelfs een Nederlands Kampioenschap kenmerkten mijn seizoen. Vanaf seizoen 2016-2017 wordt het team geleid door Lieuwe Mulder (oud schaatser én trainer, beide op hoog niveau). Passie, talent, potentie en doorzettingsvermogen zijn de punten waarop de rijders van dit team zijn geselecteerd. "Winnaars hebben een plan, verliezers hebben een excuus", zo werd de eerste training aangevangen.