PR's en limiettijden in Inzell

Van 2 tot 11 oktober verbleven wij van Schaatsteam Loon Salarissoftware in het Duitse Inzell voor een trainingskamp en enkele wedstrijden. Het was er enorm druk, allerlei Nederlandse ploegen waren afgereisd naar de Max Aicher Arena om goede tijden neer te zetten en zich te plaatsen voor onder andere de eerste Holland Cup wedsrtijd in Deventer aanstaand weekend.

Afgelopen zaterdag reed ik een 1000 meter, waarvoor ik in de loop van de week een goed gevoel had opgebouwd en met vertrouwen aan de start stond. Een mooi persoonlijk record van 1:11.90 was dan ook voldoende om mij te plaatsen voor de Holland Cup. Ook gaf de 1000 meter mij weer vertrouwen voor de 1500 meter die ik zondag rijden mocht.

Ondanks dat ik wat stijfjes wakker werd en ik 's ochtends niet het ijs op kon voor mijn wedstrijdvoorbereiding, reed ik zondag opnieuw een keurige rit. Wellicht heb ik wat teveel gegeven aan het begin (opening en eerste ronde) maar een goede eindtijd van 1:50.07, zorgde ook hier voor een ticket voor de 1500 meter op de Holland Cup.

Met een 21e plaats in het internationale veld op de 1000 mag ik tevreden zijn en de 14e plek op de 1500 meter bevestigd dat. Klik HIER voor de hele uitslag.

Hierna zijn we direct richting Nederland vertrokken waar wij vanmorgen vroeg aankwamen. Het leven gaat weer even verder en aankomend weekend zal ik aan de start verschijnen tijdens de eerste Holland Cup van dit seizoen in Deventer.

Featured Posts
Recent Posts