Valpartij na goed begin op UCB

Afgelopen weekend stond ik aan de start bij de Utrecht City Bokaal, de plaatsingswedstrijd voor het NK Sprint, op De Vechtsebanen. Helaas maakte een valpartij in de eerste bocht een snel eind aan mijn wedstrijd-weekend.

De wedstrijd stond in het teken van plaatsing voor het NK Sprint. Maar helaas liepen we al vroeg in de wedstrijd ver achter op schema, door diverse valpartijen, valse starts en zelfs disqualificaties. Waar het aan lag? Het ijs was wel wat bros en brak snel weg, maar om daar het probleem te leggen lijkt me niet juist.

Ik was klaar voor het weekend, mijn rit begon ik ook goed. Na een opening van 10.2 over 100 meters, gleed ik weg aan het eind van de eerste bocht. Een flinke schuiver, waarbij ik maar op het nippertje Kevin (mijn rechtstreeks tegenstander) miste. Gelukkig, anders was hij onderuit gekegeld en was er wellicht meer aan de hand dan wat schrik.

Toen ik eenmaal bijgekomen was van de schrik die zo'n valpartij oplevert, leek het er eigenlijk op dat ik nergens last van had. Een beetje aan mn hand, maar verder voelde het allemaal prima. Tot ik het ijs op stapte voor de 1000 meter. In de bochten voelde ik mijn bovenbeen/lies ontzettend en er volgde dan ook een slechte rit, waardoor ik mij besloot af te melden voor de tweede dag.

Helaas heb ik niet kunnen laten zien wat ik kan en moet de knop weer om, want het seizoen is nog niet om. Komende woensdag rijd ik in het 'nieuwe' Thialf voor mooie tijden en al snel (2e kerstdag vertrekken wij met de ploeg) volgt er een trainingskamp in Erfurt, met in het eerste weekend van 2016 een wedstrijd op het mooie duitse ijs.

Stay tuned via Facebook, Twitter en joepkalverdijk.nl!

Featured Posts
Recent Posts