Geplaatst voor NK Allround in Thialf!

Afgelopen weekend was het zo ver, de plaatsingswedstrijd voor hét NK Allround. Tijdens de Gruno bokaal, werden 13 plaatsen voor het NK verdeelt. Met een 11e plek in het algemeen klassement, ben ik zo goed als zeker van deelname aan het NK dat word vereden van 22 t/m 24 januari, tegelijkertijd met het NK Sprint, op de baan in Heerenveen.

Na een goede 500 meter stond ik 2e(!) in het klassement en mocht dan ook een mooie medaille ophalen. Echter stond de 5 kilometer ook op de planning en die loopt dit seizoen nog niet erg lekker. Toch wist ik mijn seizoenstijd te verbeteren, maar het was niet goed genoeg om mijn tweede plaats te handhaven. Na dag één stond ik dus 'slechts' 15e in het algemeen klassement.

Dag twee was voor mij de belangrijkste dag. De 1500 meter, mijn specialiteit, werd verreden. Ondanks dat ik er niet helemaal gerust op was werd ik toch derde met een nieuwe Nederlandse toptijd van 1:51.6. Na de 1500 meter stond ik 11e in het klassement en dus in de top 13! Mocht er niets geks gebeuren, sta ik dus op de startlijst van het NK Allround!

Meer over het NK Allround, dat word gecombineerd met het NK Sprint, staat op www.schaatsen.nl/kalender/2016/1/kpn-nk-allround-en-sprint !

Podium Gruno bokaal 2016 1500m - Foto: Jan Kalverdijk

Featured Posts
Recent Posts