NK Allround tevreden afgerond

Met een tevreden gevoel kijk ik terug op mijn eerste Nederlands Kampioenschap bij de senioren in een uitverkocht Thialf. Afgelopen weekend vond het NK Allround in combinatie met het NK Sprint plaats in het ijsstadion in Heerenveen. Hier een kort verslag van mijn wedstrijdweekend.

Donderdag ochtend stapte ik met ploeggenoot Olof in de auto om vanaf Hoorn naar Heerenveen te rijden. Een mooie ochtend, met wat mist in de loop van de rit. Maar als verwacht kwamen we rond half 11 aan op de parkeerplaats van de ijsbaan, waar alle voorbereidingen druk werden getroffen. Na ons te hebben aangemeld en onze acreditaties in ontvangst te hebben genomen, stapten we het ijs op en werkte we een korte, maar goede training af op het spiegelijs van Thialf. Na de training vertrokken we naar ons hotelletje in Wolvega (Fr).

De eerste dag (vrijdag) stond in het teken van de 500 meter, elke dag reden we een andere afstand (za 5000 en zo 1500 meter). Een afstand waar ik hoge ogen wilde gooien, het is immers mijn beste afstand in het allround kampioenschap en ik haalde er al eerder een medaille op tijdens de Grüno bokaal. Toch is het net wat anders dan anders zo'n vol stadion. Met de spanning viel het eigenlijk wel mee, maar de drang om mijzelf te bewijzen zorgde voor een matige rit en in een rechtstreeks duel zag ik Wesly Dijs naar de bronzen medaille rijden. Ik eindigde uiteindelijk op een keurige 10e plek, mooi in het linker rijtje.

Met een 10e plek in het klassement moest er nog heel wat gebeuren om ook in dat linker rijtje te blijven na de 5 kilometer. Dit bleek dan ook niet mogelijk en met een tijd van 7:13 kan ik ook niet tevreden zijn. De 5 kilometer is dit seizoen niet mijn sterkste punt en er moet van de zomer hard gewerkt worden om dit volgend seizoen te verbeteren. Gelukkig stond er nog een 1500 meter klaar op zondag, mijn favoriete afstand.

Zondag morgen werd ik wakker met zware benen, die 5.000 meter had er flink in gehakt merkte ik al snel. Desalniettemin ging ik met goede moet richting de ijsbaan en begon ik aan mijn warming up, waar ik al snel dat goede gevoel terug wist te vinden. Toch bleek op het ijs al snel dat de verzuring snel toesloeg en dat resulteerde in een matige tijd. De 5.000 meter heeft duidelijk invloed gehad op de laatste dag en ook maandags voelde ik mij verre van goed. Gelukkig zijn we in een aantal rustige dagen aanbeland, om lekker te herstellen en weer vooruit te kijken.

Al met al kijk ik terug naar een tevreden NK debuut, met een 17e plaats in het eindklassement. Ik weet waar nog verbeteringen mogelijk zijn, dus daar ga ik hard aan werken om komend seizoen nog beter aan de start te verschijnen. Op naar het NK Pure Sprint en NK Neo's!

Featured Posts
Recent Posts