’Deelname aan Winter Universiade was onvergetelijk’

Op 26 januari jl. vertrok ik met TeamNL naar Almaty, Kazachstan. Daar nam ik deel aan de Winter Universiade van Almaty. Op de mytische baan van Medeo werden de schaatsonderdelen verreden en stond ik aan de start van de 500, 1500 en 1000 meter. Afgelopen woensdag kwam ik weer aan op Schiphol, spijt dat ik ingegaan ben op de uitnodiging om deel te nemen aan de 'Spelen voor studerende sporters' heb ik absoluut niet. Ik ben heel blij dat ik gegaan ben. Zoals Vincent Schot afgelopen week al in het NHD schreef (klik): Dit waren twee weken die ik nooit meer zal vergeten.

Sporttechnisch was er nog verbetering mogelijk, met een 21e plek op de 1000, 24e op de 500 en 27e plek op de 1500 wist ik helaas de beoogde top-10 klasseringen niet te realiseren. Maar de totale beleving van het toernooi waren onvergetelijk. Zo'n groot evenement zal ik wellicht nooit meer meemaken. Speciaal voor de deelnemers is er een 'olympisch' dorp gebouwd, met wel 10 flats van elk zo'n 10 etages hoog. Daarnaast aten we in een gezamenlijke eetzaal, konden we gebruik maken van een wellness centrum met zwembad en sportschool. Er was zelfs een speelhal waar alle deelnemers buiten de competitie elkaar hebben leren kennen. Zoals ik al zei, een toernooi om nooit te vergeten.

Toch was het zaak om me zo snel mogelijk weer te richten op het Nederlandse schaatscircuit. Afgelopen weekend stond ik aan de start van de de Holland Cup 3 in Tilburg, komend weekend een trainingswedstrijd in Thialf en waarschijnlijk het NK Kortebaan op FlevOnIce. Daarnaast in de loop van volgende maand het NK Neo's in Alkmaar en hopelijk is er nog een plekje voor mij bij het ultieme sprinttoernooi, de ZilverenBal.

Featured Posts
Recent Posts