Eerste wedstrijden zijn gereden!

En de eerste PR's zijn gezet! Het is altijd fijn om weer aan de start te staan bij de eerste wedstrijden. Met een gezonde kriebel in de buik, leef je heel de zomer toe naar het moment dat je weer van start mag en de eerste tijden op de klok zet.

De eerste wedstrijd van dit seizoen was in het bekende ijsstadion Thialf, Heerenveen. Met een 37.1 op de 500 en en 1:51.7 op de 1500 kijk ik zeer tevreden terug op de seizoensstart en reisde ik met genoeg vertrouwen af naar Inzell, waar op vrijdagavond de 500 en 1000 meter op de planning stonden, zaterdag middag enkel een 500 meter werd gereden en op zondag ochtend de 1500 meter plaatsvond.

Foto: Oscar van Schaatsfoto's

Het ijs in Inzell was goed, de vorm was goed en zo verliepen mijn ritten eigenlijk ook. De eerste 500 meter reed ik in een PR van 36,41 maar helaas kwam ik vrijdagavond ten val tijdens de 1000 meter. Bij een eerdere valpartij had een schaats voor een scheur in het ijs gezorgd, waar ik precies in ging staan. Maar gelukkig liep ik geen schade of blessure op en kon ik niet wachten op de rest van het weekend.

Een goede rit op de 500 van zaterdag, die ik helaas zonder directe tegenstander reed, zorgde voor een eindtijd van 36,48 en op zondag wist ik iedereen (inclusief mijzelf) te verassen met een tijd van 1:47,7 op de 1500. Een PR van meer dan 2 seconden! En een tijd onder de A-Limiet, waarmee ik mij in principe ook heb weten te plaatsen voor het NK Afstanden op vrijdag 27 oktober!

Featured Posts
Recent Posts